[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: DiMoN, MATRIX  
Форум » Компьютеры » Новинки » IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію. (IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.)
IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.
MedivhДата: Четверг, 27.09.2007, 19:38 | Сообщение # 1
Зачастивший
Группа: Пользователи
Сообщений: 142
Пользователь №: 17
Репутация: 3

[ Показать медали ]

Статус: отсутствует

IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.
Дослідники компанії виявили, що коміркою зберігання інформації розміром в один біт може виступати найменша частина хімічного елемента. Успіхи в цьому напрямку можуть з часом призвести до створення чипів розміром з порошину.
Використовуючи спеціальний скануючий тунельний мікроскоп, вчені розміщували атом заліза, що функціонує як самостійний магніт, на тонку плівку нітриду міді. При цьому, за рахунок взаємодії з розташованими довкола атома заліза немагнітними атомами, виникає явище магнітної анізотропії, тобто магнітний момент орієнтується в певному напрямку.
Сайрус Херджібегедін (дослідна лабораторія IBM): "Тепер замість позиції атома, ми хочемо використовувати його обертання, що є чимось на кшталт його магнітного моменту".
Напрям магнітного моменту можна використовувати, як значення біта: нуль "0" чи одиниця "1". Якщо однобітову комірку дійсно вдасться довести до розміру одного атома, то об'єми інформації, котрі можуть зберігати жорсткі диски, виростуть в тисячі разів. Така технологія дозволить зберігати 30 тис. фільмів на пристрої, розміром з iPod.
Сайрус Херджібегедін (дослідна лабораторія IBM): "Ми не намагаємося зробити речі в 2 рази, в 4 рази меншими. Ми йдемо просто до крайньої межі, тобто до одного біта інформації в одному атомі. І ми прагнемо примусити один атом містити один біт, або ж використовувати їх для створення малих ланцюгів".
Проте, до робочого прототипу "атомної" пам'яті, а тим більше до комерційної реалізації ще далеко. Однією з проблем є те, що експеримент проводять при температурах, близьких до абсолютного нуля, котрі в звичайному комп'ютері, звичайно, недосяжні.
Одночасно інша група пошуковців у IBM здійснила другий прорив в області нанотехнологій, котрий потенційно дозволяє багаторазово зменшити розміри процесора. Співробітники однієї з дослідних лабораторій продемонстрували, що в якості елементарного перемикача або елементарного логічного вентиля можна використовувати окрему молекулу, котра здатна переходити зі стану "включено" у стан "виключено" без зміни форми. Теоретично, це дозволяє з'єднувати такі молекулярні ключі з іншими молекулами, формуючи мережі. Це відкриття веде до створення молекулярних логічних компонентів, котрі з часом можуть замінити кремнієву технологію.
Своє відкриття група вчених зробила випадково, вивчаючи вібрацію молекул.


Будь осторожен в своих желаниях: ведь они могут и сбыться...
 
АтакайлоДата: Четверг, 27.09.2007, 20:02 | Сообщение # 2
Обладатель бубна
Группа: Администраторы
Сообщений: 584
Пользователь №: 1
Репутация: 11

[ Показать медали ]

Статус: отсутствует
Как всегда все изобретают случайно.....ох уж эти ученые....



Админ все видит.....

Nero жжот...

НЕ ТЫКАТЬ СЮДА!!!

 
DiMoNДата: Четверг, 27.09.2007, 20:22 | Сообщение # 3
Глобальный модератор
Группа: Модераторы
Сообщений: 239
Пользователь №: 8
Репутация: 4

[ Показать медали ]

Статус: отсутствует
Quote (Medivh)
Така технологія дозволить зберігати 30 тис. фільмів на пристрої, розміром з iPod.

прикольно... ab
Quote (Medivh)
до робочого прототипу "атомної" пам'яті, а тим більше до комерційної реалізації ще далеко

Что правда-то правда... ac




 
Форум » Компьютеры » Новинки » IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію. (IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
  • Опрос

    Как Вам наш новый дизайн сайта?
    1. Круто!!! Лучше чем было!!
    2. Хорошо, мне нравиться!!
    3. Мне пофиг
    4. Нормально
    5. Плохова-то, лучше верните прежний дизайн
    Всего ответов: 7
  • Форма входа