[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: DiMoN, MATRIX  
Форум » Компьютеры » Новинки » IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію. (IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.)
IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.
MedivhДата: Четверг, 27.09.2007, 19:38 | Сообщение # 1
Зачастивший
Группа: Пользователи
Сообщений: 142
Пользователь №: 17
Репутация: 3

[ Показать медали ]

Статус: отсутствует

IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.
Дослідники компанії виявили, що коміркою зберігання інформації розміром в один біт може виступати найменша частина хімічного елемента. Успіхи в цьому напрямку можуть з часом призвести до створення чипів розміром з порошину.
Використовуючи спеціальний скануючий тунельний мікроскоп, вчені розміщували атом заліза, що функціонує як самостійний магніт, на тонку плівку нітриду міді. При цьому, за рахунок взаємодії з розташованими довкола атома заліза немагнітними атомами, виникає явище магнітної анізотропії, тобто магнітний момент орієнтується в певному напрямку.
Сайрус Херджібегедін (дослідна лабораторія IBM): "Тепер замість позиції атома, ми хочемо використовувати його обертання, що є чимось на кшталт його магнітного моменту".
Напрям магнітного моменту можна використовувати, як значення біта: нуль "0" чи одиниця "1". Якщо однобітову комірку дійсно вдасться довести до розміру одного атома, то об'єми інформації, котрі можуть зберігати жорсткі диски, виростуть в тисячі разів. Така технологія дозволить зберігати 30 тис. фільмів на пристрої, розміром з iPod.
Сайрус Херджібегедін (дослідна лабораторія IBM): "Ми не намагаємося зробити речі в 2 рази, в 4 рази меншими. Ми йдемо просто до крайньої межі, тобто до одного біта інформації в одному атомі. І ми прагнемо примусити один атом містити один біт, або ж використовувати їх для створення малих ланцюгів".
Проте, до робочого прототипу "атомної" пам'яті, а тим більше до комерційної реалізації ще далеко. Однією з проблем є те, що експеримент проводять при температурах, близьких до абсолютного нуля, котрі в звичайному комп'ютері, звичайно, недосяжні.
Одночасно інша група пошуковців у IBM здійснила другий прорив в області нанотехнологій, котрий потенційно дозволяє багаторазово зменшити розміри процесора. Співробітники однієї з дослідних лабораторій продемонстрували, що в якості елементарного перемикача або елементарного логічного вентиля можна використовувати окрему молекулу, котра здатна переходити зі стану "включено" у стан "виключено" без зміни форми. Теоретично, це дозволяє з'єднувати такі молекулярні ключі з іншими молекулами, формуючи мережі. Це відкриття веде до створення молекулярних логічних компонентів, котрі з часом можуть замінити кремнієву технологію.
Своє відкриття група вчених зробила випадково, вивчаючи вібрацію молекул.


Будь осторожен в своих желаниях: ведь они могут и сбыться...
 
АтакайлоДата: Четверг, 27.09.2007, 20:02 | Сообщение # 2
Обладатель бубна
Группа: Администраторы
Сообщений: 584
Пользователь №: 1
Репутация: 11

[ Показать медали ]

Статус: отсутствует
Как всегда все изобретают случайно.....ох уж эти ученые....



Админ все видит.....

Nero жжот...

НЕ ТЫКАТЬ СЮДА!!!

 
DiMoNДата: Четверг, 27.09.2007, 20:22 | Сообщение # 3
Глобальный модератор
Группа: Модераторы
Сообщений: 239
Пользователь №: 8
Репутация: 4

[ Показать медали ]

Статус: отсутствует
Quote (Medivh)
Така технологія дозволить зберігати 30 тис. фільмів на пристрої, розміром з iPod.

прикольно... ab
Quote (Medivh)
до робочого прототипу "атомної" пам'яті, а тим більше до комерційної реалізації ще далеко

Что правда-то правда... ac




 
Форум » Компьютеры » Новинки » IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію. (IBM навчить окремі атоми зберігати інформацію.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
  • Опрос

    Сколько Вам лет?
    1. 17
    2. 18
    3. 16
    4. Меньше 15
    5. Больше 27
    6. 15
    7. 23
    8. 24
    9. 25
    10. 26
    11. 27
    12. 19
    13. 20
    14. 21
    15. 22
    Всего ответов: 19
  • Форма входа